დაიწყო რეგისტრაცია ღვინის დეგუსტაციის სასწავლო კურსზე!

დაიწყო რეგისტრაცია ღვინის დეგუსტაციის სასწავლო კურსზე!

დაიწყო რეგისტრაცია სასწავლო კურსზე - „ღვინისა და ყურძნისეული წარმოშობის ალკოჰოლური სასმელების დეგუსტაცია“

გაიცემა სახელმწიფოს მიერ აღიარებული სერტიფიკატი !

◾️ხარისხზე ორიენტირებული სწავლების მეთოდები!

◾️პროგრამაზე სწავლების განხორციელების უფლება მოპოვებულია განათლების ხარისხის განვითარების ეროვნული ცენტრის მიერ !!!

◾️პედაგოგები – ადგილობრივი და საერთაშორისო გამოცდილების მქონე დეგუსტატორები — მარიამ ხომასურიძე, ნინო მაისურაძე, თინათინ ჯაჯანიძე.

ღირებულება – 1944 ლარი (გადახდა 3 ეტაპად )

მეცადინეობები ჩატარდება კვირაში სამჯერ, არასამუშაო დროს.

პროგრამა ითვალისწინებს თეორიულ და პრაქტიკულ სწავლებას:

◾️დეგუსტაციის თეორია და პრაქტიკა;

◾️დეგუსტაციის ორგანიზაცია;

◾️ღვინითა და ალკოჰოლური სასმელებით მასპინძლობის ეტიკეტი;

◾️გასტრონომიული პროდუქტების, კერძებისა და სასმელის შეხამების ძირითადი პრინციპები;

◾️ღვინის არომატი და ფერი;

◾️ზადისა და ნაკლის განმარტება;

◾️ღვინის ზადები (მიკრობიოლოგიური დაავადებები);

დისკრიფტორები და მათი ამოცნობა;

◾️ღვინისა და ყურძნისეული წარმოშობის სასმელების კლასიფიკაცია;

◾️საღვინე ვაზის ჯიშები;

◾️სხვადასხვა კატეგორიის/ტიპის ღვინის, ცქრიალა ღვინისა და ალკოჰოლური სასმელების წარმოების ტექნოლოგიური თავისებურებები;

◾️საქართველოს სხვადასხვა მევენახეობა – მეღვინეობის რეგიონებში დამზადებული: თეთრი, ვარდისფერი, წითელი, დაცული ადგილწარომოშიბის დასახელების, ქვევრის წითელი და ქარვისფერი ღვინოების დეგუსტაცია;

◾️ცქრიალა ღვინოებისა და ყურძნისეული წარმოშობის ალკოჰოლური სასმელების დეგუსტაცია (ბრენდი, ჭაჭა);

◾️ევროპული (საფრანგეთი, იტალია, ესპანეთი) და ახალი მეღვინეობის ქვეყნების (აშშ, ჩილე, ახალი ზელანდია) ღვინოების დეგუსტაცია.

◾️სასწავლო კურსის განმავლობაში:

სადეგუსტაციოდ წარმოდგენილი იქნება 64 ბოთლი სხვადასხვა მაღალი ხარისხის ღვინო და ალკოჰოლური სასმელი;

◾️3 პრაქტიკული მეცადინება ეთმობა მოდულურ ხსნარებზე ვარჯიშს;

◾️16 პრაქტიკული მეცადინეობა ეთმობა ვარჯიშს ღვინის ზადების ამოცნობაზე. სწავლებისას გამოიყენება სხვადასხვა ზადის მქონე ღვინის რეალური მაგალითები და მოდელური ხსნარების ნაკრები.

პრაქტიკა:

◾️ღვინის სადეგუსტაციო მაღაზიაში „რეზერვი“

◾️ღვინის მწარმოებელ, ერთ-ერთ უძველეს მარანში „შატო ზეგაანი“.

პროგრამაზე რეგისტრაცია შესაძლებელია 10 სექტემბრიდან

ვებ.გვერდზე: https://vet.emis.ge

სწავლა დაიწყება 4 ოქტომბერს.

დამატებითი კითხვებისთვის დაგვიკავშირდით:

ტელ.: 579210914

ელ.ფოსტა: georgianwineguild@gmail.com